Rap * UUSI *

Rap * UUSI *
Lauri Kemppainen

 

Alussa oli Sana – ja varsin pian sen jälkeen alettiinkin jo räpätä.

 

Mutta kuinka räppibiisi kirjoitetaan? Miten rap-sanoittaminen eroaa ”tavallisten laulujen” sanoittamisesta? Millainen on toimiva riimi? Entä tupla- tai jopa triplariimi? Kuinka suomenkielen pitkät sanat saisi soljumaan musikaalisesti? Miten hiphop eroaa triphopista? Ja mitä ihmettä on spoken word -runous?

 

Unohda tylsät stereotypiat ja joujou-kliseet: rap-pajassa tutustutaan perusteellisesti puhelaulun mahdollisuuksiin. Räppi-ilmaisu taipuu nokkelista iskulauseista yksityiskohtaiseen tarinankerrontaan, räväköistä protestiriimeistä intiimiin rukoukseen.

 

Paja sopii kaikille räpistä kiinnostuneille, niin vasta-alkajille kuin puoliammattilaisille. Erilaisten harjoitusten myötä etsitään yhdessä itselle luontevinta flowta – sitä räppärin omaa ääntä.Mukaan tarvitsee vain rytmitajun alkeet ja muistiinpanovälineet. Myös
sanoitusta kaipaavat biitit, keskeneräiset tekstit ja villit ideat ovat tervetulleita


daikinipromo2

Pajan ohjaaja Lauri Kemppainen on rap-artisti, teologi ja kirjailija. Musiikkia hän tekee taiteilijanimillä Daikini ja Pappi. Gospelkuvioissa jo vuosikymmenen vaikuttanut Daikini on tehnyt omien levyjensä (LP ja Salaisuus) lisäksi yhteistyötä esimerkiksi Jaakko Löytyn, Idän ihmeiden, Kontrolin ja Immanuelin kanssa. Papilta on ilmestynyt Syvyys-levy ja Rukoileva kädellinen -kirja. Omalla nimellään Lauri on julkaissut niin kolumneja, esseitä kuin akateemisia artikkeleitakin. Taide- ja tiedekuvioiden vastapainoksi hän ähisee kuntosalilla ja rymyää kahden omapäisen vinttikoiran kanssa.

 

Yhteystietomme

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Nuorten Maailma
Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ Vaihde: 019 77 920

Työntekijämme

Tue työtämme

Tilaa rukouskirjeemme

Nuorten Maailma verkossa