Mihin uskomme?

Uskomme, että...

Jumala on luonut maailman. Jumala loi ihmiset rakkautensa kohteeksi ja antoi heille kyvyn tehdä vapaita valintoja. Kaikki, mitä Jumala teki, oli hyvää.

Ihminen valitsi kapinan Jumalaa vastaan ja päästi samalla maailmaan synnin. Ihmisistä tuli syntisiä. Synti laittoi ihmisen välit poikki Jumalan kanssa.

Jumala on oikeudenmukainen. Hän ei katso sormiensa läpi pienintäkään syntiä. Kuitenkaan Jumalan rakkaus ei loppunut siihen, että ihminen lankesi syntiin. Kapinasta seurasi rangaistus, jonka kantoi ihmisten sijaan Jumalan ainoa poika Jeesus Kristus. Jeesus kuoli ihmisten puolesta ristillä n. 2000 vuotta sitten. Jeesuksen vuoksi kuka tahansa, joka pyytää syntejään anteeksi Jumalalta, voi luottaa siihen, että Jumala antaa ne anteeksi.

Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Hän on nyt taivaassa. Tämän maailman loppuessa Jumala herättää ihmiset kuolleista ja Jeesus tuomitsee heidät oikeudenmukaisesti. Jeesuksen omat pääsevät Jumalan luo. Ne, jotka ovat kääntäneet selkänsä Jeesukselle ja Jumalan valmistamalle pelastukselle, jatkavat valitsemaansa tietä ikuiseen eroon Jumalasta.

Vastustamme tuhlausta. On hirveää haaskausta, että ihmisiä menee kadotukseen kaikki synnit sovitettuina! Jeesuksen paluuta odotellessa kutsumme kaikkia suostumaan siihen sovintoon, jonka Jumala on Jeesuksen kautta valmistanut.  Ihmisen ei tarvitse yrittää miellyttää Jumalaa uskonnollisilla suorituksilla ja rituaaleilla. Jeesus on jo täyttänyt kaikki Jumalan vaatimukset ja sovittanut meidän syntimme!

Tämä iloinen uutinen on tarkoitettu kaikille ihmisille ja sitä kutsutaan evankeliumiksi.

Kiinnostuitko? Harkitsetko Jeesuksen seuraamista? Haluatko kasvaa uskossa?

Tutustu rohkeasti oman paikallisseurakuntasi ja kristillisten järjestöjen toimintaan. Kysy lisää uskovilta kavereilta.
Avaa Raamattusi ja pyydä, että Jumala puhuisi sinulle sen kautta ja herättäisi uskon.

Jeesus lupaa kaikille etsijöille Uudessa Testamentissa: "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan."

Voit kuunnella Kansanlähetyksen tuottamia radio-ohjelmia netissä osoitteessa http://www.avaimia.net/.
Suosittelemme tutustumaan myös mm. Sanansaattajien Raamattu Kannesta Kanteen -ohjelmaan.

Nuorten Maailman tapahtumien ja leirien lisäksi myös Kansanlähetysopisto tarjoaa ympäri vuoden raamattuopetusta eri aiheista. Olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme ja raamattuperiodeille! Tutustu tarjontaan osoitteessa http://www.kansanlahetysopisto.fi/.

 

Näkymme

VISIO

"Nuorten Maailma kutsuu rajoja ylittäen nuoren sukupolven Jeesuksen seuraajaksi, elämään kristittyjen yhteydessä ja varustaa heidät tavoittamaan maailmaa."

Näystä nousevat neljä painopistettä:

  • Kutsuminen Jeesuksen seuraan
  • Jeesuksen opetuslapsena kasvaminen
  • Seurakuntayhteys
  • Oman paikan löytäminen Jumalan valtakunnan hommissa

ARVOT

JUMALA KUTSUU KAIKKIA

Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky on toimintamme keskeinen lähtökohta. Seurakunta ei ole jämähtänyt paikalleen, vaan lähetetty tavoittamaan maailmaa. Uskosta osattomat, synnin tähden kuolleet, ovat Jumalan huolenaihe. Meidän tulee jakaa sama huoli. Haluamme olla ulospäin suuntautuvia ja helposti lähestyttäviä. Paras todistus Jumalasta on Jumalan kohdannut ihminen, joka ei peittele puutteitaan, eikä evankeliumin muutosvoimaa. Haluamme, että kynnys lähestyä meitä on mahdollisimman matala. Siksi etsimme jatkuvasti ajanmukaisia, innovatiivisia ja rohkeita keinoja kertoa evankeliumi omassa ajassamme.

JEESUS KAIKEN KESKIPISTEENÄ

Jumalan lapsena oleminen on tärkeämpää kuin hengellisen työn tekeminen. Nuorten Maailma haluaa panostaa Jeesuksen ja Raamatun tuntemiseen, sekä muihin niinkutsuttuihin armonvälineisiin, ehtoolliseen ja kasteeseen. Ylimmät auktoriteettimme ovat Raamattu ja sen Herra, sekä kirkon ekumeenisiin uskontunnustuksiin kiteytetty kristillinen usko. Haluamme, että toimintamme kirkastaa Jeesuksen nimeä ja välittää anteeksiantamusta Jeesuksen sovitustyön perusteella. Kutsumme nuoria elämään Jeesuksen opetuslapsina - olemaan Hänen kanssaan. Henkilökohtainen uskonelämä on kaiken hengellisen elämän lähtökohta ja jokainen kristitty tarvitsee päivittäin syntien anteeksiantamusta, myös me!

ELÄMÄ SEURAKUNNASSA

Lämpimät ihmissuhteet todistavat aidosta seurakuntaelämästä. Kristuksen seurakunta on rakkauden yhteisö, jossa yliluonnollinen Jumala on aidosti kohdattavissa. Jokainen nuori tarvitsee pienryhmän ja seurakuntayhteyden, johon sitoutua sekä yhteisön, joka sitoutuu häneen ensisijaisesti ihmisenä - toissijaisesti vastuunkantajana.

Nuori tarvitsee rinnalleen myös vanhempia kristittyjä ja heidän esirukouksiaan ja ohjaustaan. Omien lahjojen ja kutsumuksen tiedostaminen auttavat löytämään oman paikan seurakunnassa. Rohkaisemme, koulutamme ja varustamme nuoria tunnistamaan ja käyttämään saamiaan lahjoja seurakunnan rakentamiseksi. Haluamme tarjota nuorille vastuuta ja mielekkäitä tehtäviä, joiden parissa he voivat kasvaa myös vastuunkantajina. Arvostamme palvelija-asennetta ja aitoa välittämistä. Varomme kilpailuhenkisyyttä suhteessa muiden tekemään kristilliseen työhön.

YLITSE RAJOJEN

Iloinen uutinen Jeesuksesta ja syntien anteeksisaamisesta kuuluu kaikille ihmisille. Olemme joustavia toimintamme muodoissa (esimerkiksi nuorten musiikkimaku eroaa vanhemman polven mieltymyksistä), mutta emme tingi arvoistamme tai uskon sisällöstä. Tahdomme siunata toisia kristittyjä ja rukoilla heidän puolestaan ja rakentaa uusia yhteistyömuotoja herätyskristittyjen kanssa. Sen minkä teemme, tahdomme tehdä Jumalan kunniaksi ja hänen antamin voimin.

JUMALAN MAAILMASSA

Elämä Jumalan luomassa maailmassa on suuri lahja. Kunnioitamme ihmisarvoa, olemme vähempiosaisten, vainottujen ja syrjäytyneiden puolella ja tuemme ihmisiä elämän kriiseissä. Jumala kutsuu meitä rakastamaan lähimmäisiämme - asenteilla, sanoilla ja teoilla - vaikka rakkautemme onkin vajavaista, eikä välttämättä saa haluamaamme vastakaikua.

Puolustamme ihmisen oikeutta lapsuuden viattomuuteen. Rohkaisemme seurusteluun ilman esiaviollisia suhteita. Valmistamme nuoria avioliittoon ja tuemme perheiden asemaa yhteiskunnan merkittävimpänä perusyksikkönä. Rohkaisemme ja varustamme nuoria elämään kokonaisvaltaisesti kristittynä ja omana itsenään kotona, kaveripiirissä, koulussa, harrastuksissa, seurakunnassa ja yhteiskunnassa.

Jumalan palveleminen on seurakuntaelämän lisäksi myös elämää arjen ympyröissä. Usko ja elämä ovat saumaton kokonaisuus, jota Jumala ohjaa ja suojelee Raamatun kautta. Myös kristitty on Jumalan edessä vastuullinen arjen ratkaisuistaan. Kutsumme nuoria vaikuttamaan yhteiskunnassa ja omilla vastuullisilla valinnoillaan toimimaan lähimmäisten, luonnon ja elinympäristönsä parhaaksi.

 

Yhteystietomme

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Nuorten Maailma
Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ Vaihde: 019 77 920

Työntekijämme

Tue työtämme

Tilaa rukouskirjeemme

Nuorten Maailma verkossa

Free Joomla templates by JoomlaShine.com